ضدعفونی کردن فرش | ضدعفونی فرش در منزل | ساخت محلول ضدعفونی

فرش علاوه بر جنبه زیبایی و ظاهری به دلیل استفاده خیلی زیاد و تماس سطح آن با موارد مختلفی همچون کف کفش، حیوانات خانگی و افراد خانواده، یکی از مهم ترین وسیله ها در منزل به شمار می رود که ظاهر و طول عمرآن کاملا بستگی به نحوه استفاده و طریقه ضدعفونی و نظافت شما دارد چرا که اولین نکته برای به نمایش گذاشتن زیبایی فرش، پاکیزگی آن است.بنابراین اگر به نگهداری فرش خود اهمیت می دهید و حفظ ظاهر آن در طول زمان استفاده برای شما مهم است باید در زمان شسشتوی فرش خود، نهایت دقت و ظرافت را به کار ببرید.

از زمان های گذشته تا کنون، روش های متعددی همچون روش های سنتی در منزل و روش های مدرن و ماشینی، برای نظافت و شستشو فرش به کار گرفته شده است. اما امروزه با در نظر گرفتن نوع فرش و الیاف استفاده شده در آن و همچنین با آگاهی از آسیب های احتمالی به رنگ، بافت و ظرافت فرش، شسشتوی فرش با صرف زمان کمتر و هزینه اندک، با بیشترین دقت در قالیشویی مینی سیتی انجام می شود.

روش های خانگی ضدعفونی فرش

از دیربازان تا به امروز افراد بسیاری اقدام به ضدعفونی کردن فرش و قالی در منزل کرده اند که این امر ملزم به آشنایی با اقدامات قبل و بعد از ضد عفونی است. لازم به ذکر است که در وهله اول شما نیاز به فضای مناسب و نسبتاً بزرگ دارید، سپس با رعایت اقدامات و نکات لازم از قبیل غبارگیری فرش و ضد عفونی، نوع محلول شوینده و همچنین با توجه به نوع فرش یا گلیم فرش قادر به شستشو خواهید بود.


مراحل ضدعفونی فرش

با رعایت اصول مهم و نکات مربوط به شستشوی فرش در منزل قادر به ضدعفونی کردن فرش خود به بهترین نحو ممکن خواهید بود. حتماً پیش از انجام هرگونه اقدامی از نوع فرش، الیاف به کار رفته، احتمال رنگ دهی، دمای مناسب مورد نیاز و مقاومت فرش خود اطمینان حاصل فرمایید.

پس از آن به ترتیب مراحل غبارگیری، شستشو با محلول های ضدعفونی کننده و استفاده از شامپوهای آنتی باکتریال را انجام دهید. در ادامه مفصلاً به توضیح هر مرحله پرداخته شده است.

غبارگیری قبل از انجام ضدعفونی

غبارگیری قبل از انجام ضدعفونی

اولین قدم در راستای ضدعفونی کردن فرش، رفع گرد و غبار روی فرش است. با استفاده از جاروبرقی یا جارو دستی سطح رو و پشت فرش را به خوبی تمیز کنید. سپس با تکاندن فرش، غبار باقی ماننده در تار و پود فرش را به خوبی از آن جدا کنید. از زدن ضرباتی با چوب یا هر وسیله ای مشابه آن، به شدت خودداری کنید چراکه در گذر زمان اثرات مخرب آن نمایان می شود.


استفاده از محلول های ضدعفونی

انتخاب محلول ضدعفونی کننده مناسب اهمیت بسزایی در شستشوی فرش دارد. روش های مختلفی با شوینده های متفاوت از قبیل پودر لباسشویی، شامپو فرش، پودر صابون و انواع دیگر شوینده وجود دارد. در واقع وجود این طیف گسترده از مواد شوینده با برندهای متفاوت و غلظت های قلیایی متفاوت، به دلیل وجود انواع متعدد فرش در صنعت فرش است. پس از انتخاب نهایی محلول ضدعفونی کننده، روش استفاده که در پشت محصول درج شده است را با دقت مطالعه کنید. سپس پشت و روی فرش را به محلول ضدعفونی کننده آغشته کنید. پس از سپری شدن زمان مورد نیاز با استفاده از ابزار ذکر شده در راهنمای محصول و دمای مناسب آب اقدام به پاک کردن نهایی محلول نمایید.

فراموش نکنید که انتخاب محلول ضدعفونی کننده مناسب، دمای آب مناسب و ابزار شستشو با توجه به کیفیت و الیاف استفاده شده درفرش تصمیم خیلی مهمی است چراکه ممکن است منجر به تغییر رنگ یا آسیب به بافت فرش شود. جلوگیری از بروز این مشکلات احتمالی تنها با آشنایی با فرش خود و مواد اولیه استفاده شده در محلول های ضدعفونی کننده میسر است. جهت پرهیز از بروز هرگونه خطای احتمالی، پیشنهاد ما استفاده از سرویس قالیشویی های معتبر و با تجربه است.


ضدعفونی با شامپو های آنتی باکتریال

تماس بسیار زیاد فرش با کفش، کف پا، انواع حشرات وحیوانات خانگی سبب آلودگی عمیق آن می شود که چنانجه فرآیند ضدعفونی فرش به درستی و با دقت لازم انجام نشود ممکن است آن را به بستر مناسبی برای رشد و تجمع انواع باکتری و قارچ تبدیل کند. به همین دلیل استفاده از ضدعفونی کنند ه های آنتی باکتریال گزینه بسیار خوبی برای باکتری زدایی عمیق انواع فرش های ماشینی و دستی است. لازم به ذکر است که استفاده از شامپوهای آنتی باکتریال موجب طولانی تر شدن عمر مفید فرش نیز می شود و در مقایسه با شوینده های معمولی آسیب کمتری به فرش وارد میکند و در عین حال پاک کنندگی بیشتری دارد و لکه های عمیق را از بین می برد. چنانجه شما با این محصولات و روش استفاده از آنها آشنایی ندارید ریسک نکنید و انجام آن را به قالیشویی مورد اطمینان بسپارید.


ضدعفونی با روش شست و شو

ضدعفونی با روش شست و شو

شاید تصور کنید ضدعفونی و شست و شوی فرش در منزل امری ساده و بی دردسر است، اما اگر تجربه ای در این زمینه ندارید و برای نخستین بار قصد انجام آن را دارید بهتر است ابتدا این مقاله را با دقت مطالعه کنید و به نکات مهمی که به آنها اشاره شده توجه کنید.

ابتدا با توجه به سایز فرش خود محیط مناسب جهت شستشو و ضد عفونی را محیا کنید. سپس اگر لکه هایی همچون نوشیدنی، خوراکی، رنگ، خون، یا هر نوع آلودگی و عفونت دیگرروی فرش است را با ابزار مناسب بردارید. ممکن است کل لکه به طور کامل برداشته نشود و به فرش چسبندگی داشته باشد در اینصورت از برداشتن لکه با ابزاری مثل چاقو یا کاردک به شدت بپرهیزید چراکه موجب آسیب زدن جدی و جبران ناپذیر به فرش می شود، اما در قالیشویی لکه گیری به بهترین نحو و بدون آسیب زدن به فرش به راحتی انجام می شود.

قدم بعدی پس از لکه گیری، شستن فرش است که طبیعتاً باید در یک فضای بزرگ و مناسب با محلول های شستشوی فرش انجام شود. توجه داشته باشید که از مواد شوینده با کیفیت استفاده کنید تا سبب آسیب زدن به رنگ و بافت فرش نشود.

در آخر، فرش را با محلول ضدعفونی کننده، باکتری زدایی کنید. پس از این مراحل فرش باید کاملاً خشک شود. بهترین راه برای خشک شدن بصورت طبیعی است. از وسایل الکتریکی گرماده استفاده نکنید به این دلیل که باعث پوسدیگی فرش می شود. فرش را بطور کامل بر روی یک جسم مسطح شیبدار در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. اگر چنین شرایطی برای شستن و ضدعفونی کردن فرش را ندارید اقدام به شستشو و ضدعفونی فرش در منزل نکنید.


روش ساخت یک محلول ضدعفونی

روش های متفاوتی برای ساخت محلول ضدعفونی کننده در منزل وجود دارد که با ترکیب موادی مانند سرکه سفید، خمیر دندان، جوش شیرین، مایع ظرفشویی و… با آب می توانید یک محلول ضدعفونی کننده خانگی داشته باشید. انتخاب نوع و میزان ماده اولیه برای ساخت محلول، ارتباط مستقیم با جنس الیاف استفاده شده و نوع فرش شما دارد. حتماً قبل از اعمال کلی محلول بر روی کل فرش، مقدار کمی از محلول را بر گوشه ای از فرش اعمال کنید، پس از کسب اطمینان از بی ضرر بودن محلول بر روی فرش، می توانید از آن برروی کل فرش استفاده کنید. با یک اسفنج نرم محلول را بر روی فرش بکشید و در نهایت با فرچه ی مخصوص فرش، کف حاصل را بردارید.

شاید تصور کنید که استفاده از الکل نیز در ساخت محلول ضدعفونی کننده گزینه مناسبی است اما در حقیقت الکل به مرور زمان آسیب زیادی به الیاف فرش وارد می کند و باعث پوسیدگی فرش می شود. ترجیحاً برای جلوگیری از بروز هر نوع مشکل احتمالی حاصل از محلول خانگی، از خدمات قالیشویی با خاطری آسوده استفاده کنید.


تمامی مشکلات ضدعفونی فرش در منزل

تمامی مشکلات ضدعفونی فرش در منزل
  • آسیب به بافت فرش : عوامل زیادی مانند طریقه ضدعفونی، نوع محلول ضدعفونی کننده، میزان استفاده از محلول ضدعفونی کننده، جنس و میزان مقاومت فرش همگی عوامل خیلی مهمی هستند که اگر به درستی درنظر نشوند، موجب آسیب زدن به فرش می شوند.
  • نیاز به فضای بزرگ : اولین نکته ای به هنگام شستشوی فرش باید در نظر بگیرید انتخاب محیطی بزرگ و متناسب با سایز فرش شما است. با توجه به افزایش روز افزون تعداد افراد ساکن درآپارتمان و همچنین گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی امکان ضدعفونی فرش در منزل برای بسیاری از افراد میسر نیست.
  • ادقام رنگ فرش : سطح حساسیت فرش ها در برابر مواد شوینده و محلول های ضدعفونی کننده متفاوت است. شناخت دقیق الیاف استفاده شده در فرش شما و همچنین شناخت میزان قلیایی و اسیدی بودن محلول های شستشو و ضدعفونی کننده نیاز به تجربه خیلی زیادی دارد.
  • تغییر رنگ ریشه های فرش : هرچقدر هم شما شستن و ضدعفونی کردن فرش را با دقت انجام دهید باز هم احتمال زرد شدن ریشه های فرش وجود دارد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید در هنگام شستشو از دمای آب مناسب و مواد شوینده مرغوب استفاده کنید و همچنین در زمان خشک کردن فرش به میزان شیب سطحی که فرش را بر روی آن پهن میکنید توجه کنید .


مزایای ضدعفونی کردن فرش در قالیشویی

از مهم ترین نکات حائز اهمیت در شستن و ضدعفونی کردن فرش در قالیشویی می توان به حفظ سلامت فرش، ثبات رنگ فرش، عدم ادغام رنگ های فرش، افزایش طول عمر مفید فرش و از همه مهم تر پاکیزگی عمیق و ضدعفونی اصولی فرش اشاره کرد. با استفاده از خدمات و سرویس های موجود در قالیشویی هر نوع لکه و آلودگی به راحتی از فرش پاک می شود. با قالیشویی مینی سیتی، شما با صرف هزنیه کم و در کمترین زمان ممکن فرش خود را پاکیزه و درخشان تحویل می گیرید.

سوالات متداول

چگونه فرش را در منزل ضدعفونی کنیم؟

با استفاده از محلول ضدعفونی کننده و میزان مناسب از آن می توانید فرش یا قالی خود را در منزل ضدعفونی کنید. در این مقاله مفصلاً به توضیح نحوه و میزان استفاده ازیک محلول ضدعفونی کننده پرداخته شده است.

مراحل ضدعفونی کردن فرش چیست؟

ضدعفونی فرش مراحل متعددی دارد که هر مرحله از آن نیاز به شناخت کافی از فرش و همچنین مواد استفاده شده در محلول های ضدعفونی و شستشو دارد. همه ی این مراحل بطور کامل در این صفحه شرح داده شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *